Narttukoira pissailee usein

Minulla on 4-vuotias rottweiler-narttu, joka pissaa todella usein. Koirani merkkailee kuin uroskoira ja toisinaan virtsaa tulee vain muutama tippa. Onko tämä normaalia?

Eläinlääkärin vastaus:

Narttukoirat saattavat pissailla useammin juoksujen aikana ja jopa merkkailla. Nartulle voi myös tulla juoksujen aikana virtsatietulehdus, joka voi aiheuttaa lisääntynyttä virtsaamisen tarvetta eli suosittelen varaamaan ajan eläinlääkärille ja ottamaan mukaan virtsanäytteen.

Oireet

Jos koiralla on virtsatietulehdus, se virtsaa usein ja pieniä määriä tai yrittää virtsata, mutta mitään ei tule. Virtsaaminen voi myös olla koiralle kivuliasta ja virtsan seassa voi olla verta. Muita oireita voivat olla ovat väsymys, kuume, ruokahaluttomuus ja vatsakivut. Diagnoosi tehdään virstanäytteen tulosten pohjalta.

Syy / aiheuttaja

Yleisin syy virtsatietulehdukselle on bakteerien aiheuttama tulehdus virtsarakossa, tai virtsakivet, jotka ärsyttävät virtsarakon seinää. Virtsatietulehdus on yleisempi nartuilla kuin uroksilla.

Mitä voin tehdä?

Huolehdi, että koira juo tarpeeksi vettä, jotta koira virtsaa riittävästi.

Milloin eläinlääkäriin?

Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos epäilet, että koirallasi on virtsatietulehdus. Jos koiralla on toistuvasti virtsatietulehduksia, tulee selvittää onko taustalla joku muu vaiva, esimerkiksi virtsakiviä. Pitkittynyt, hoitamaton virtsatietulehdus voi aiheuttaa bakteerien leviämisen munuaisiin ja aiheuttaa tulehduksen munuaisissa, mikä puolestaan voi johtaa vakavaan sairastumiseen.

Onko kyseessä akuutti tilanne?

Silloin suosittelemme aina olemaan suoraan yhteydessä eläinlääkäriin!

Soita videopuhelu FirstVetiin

Agrialla vakuutusturvaasi kuuluu ilmaisia videopuheluita FirstVetin eläinlääkärille

FirstVet

Tykkää?